ZAŠČITA ZA STREŽNIKE

Ko je zaščita vitalnega pomena

Server Protection je nujen

Strežniki so ključni za vse poslovne komunikacije ter shranjevanje podatkov. Protection Service for Business nudi najboljšo zaščito za vaše strežnike, hkrati pa omogoča njihovo delovanje na najvišjem možnem nivoju.

NAPREDNI ANTI-MALWARE

Nagrajena tehnologija (AV-TEST) zagotavlja najvišji nivo zaščite

UPRAVLJANJE S POPRAVKI

Upravljanje in nameščanje varnostnih popravkov za več kot 2500 različnih programov, kot so Adobe, BizTalk, SQL, Flash, itd.

CENTRALNO UPRAVLJANJE POŽARNEGA ZIDU

Napredni požarni zid povečuje varnost vgrajenega Windows Firewalla

NADZOR APLIKACIJ (PREMIUM)

Preprečuje ali omejuje zagon nepooblaščenim aplikacijam

TIHE NADGRADNJE

Nadgradnje ne potrebujejo posega uporabnikov in ne prekinja poslovnih procesov

Zaščitene strežniške platforme

Protection Service for Busines nudi zmogljivo, sodobno zaščito za vaše strežniško okolje (Windows, Citrix in Linux). Na voljo so namenske komponente za zaščito specializiranih strežnikov, kot sta Exchange ali SharePoint.

Zaščita za Windows Server

Nagrajena zaščita in upravljanje z varnostnimi popravki za strežnike Windows.

Zaščita za Exchange

Dodatna podpora za pregled e-pošte (spam) ter priponk.

Zaščita za SharePoint

Dodatna podpora za pregled vsebin na strežniku SharePoint.

Zaščita za Citrix

Certificirana zaščita Citrix-Ready. Polna podpora za Citrix, ki vključuje upravljanje z varnostnimi popravki za objavljene aplikacije.

Zaščita za Linux

Nudi zaščito jedra za Linux, hkrati tudi možnost preverjanja integritete.

Brez tveganj pri uporabi zaščite strežnikov

Napadi, ki se dogajajo vsak dan, dokazujejo, da je zaščita strežnikov še vedno kritičen del varnostne strategije. Zaradi ključne vloge, so strežniki najbolj pogosta tarča vsakega podjetja.

Poleg pravilne konfiguracije je potrebna dokazana zaščita, ki izkorišča sisteme, ki delujejo v realnem času, moderne tehnologije (npr hevristična analiza) in orodja, kot so upravljanje z varnostnimi popravki. S tem je zagotovljen najvišji nivo sodobnega varnostnega standarda.

Podrobnosti

Samodejno nameščanje varnostnih popravkov

Software Updater je orodje za samodejno upravljanje z varnostnimi popravki in posodobitvami nameščene programske opreme. Orodje je popolnoma integrirano z F-Secure Workstation Security klienti in ni potrebe po namestitvi ločenih agentov, strežnikov za upravljanje ali konzol.

Software Updater je kritična komponenta, saj predstavlja prvi sloj zaščite pri vstopu zlonamerne programske opreme. S samodejnim posodabljanjem in odpravljanjem varnostnih lukenj lahko preprečimo do 80% vseh napadov.

Deluje tako, da pregleda računalnik in preveri ali obstajajo za nameščeno programsko opremo posodobitve ali popravki. Na podlagi pregleda je na voljo poročilo o manjkajočih popravkih, nato je potrebno le še popravek prenesti in namestiti (samodejno ali ročno). Varnostni popravki vključujejo Microsoft update popravke ter več kot 2500 različnih aplikacij drugih ponudnikov (npr. Java, Flash, OpenOffice, itd.). Te aplikacije so pogosto uporabljene kot vstopni mehanizem zaradi široke rabe in velikega števila ranljivosti.

Izkoriščanje varnostnih informacij v realnem času

F-Secure Security Cloud je lastni sistem za analizo groženj. Uporablja mehanizme “Big Data” in strojnega učenja, med drugim skrbi tudi za dodajanje novih informacij v bazo znanja. Security Cloud je ves čas povezan s klienti, identificira nove grožnje, ko se pojavijo in nudi zaščito v le nekaj minutah.

Analiza groženj v oblaku nudi veliko prednosti pred tradicionalnimi pristopi. Zbirajo se informacije s celotnega sveta,  od vseh naših uporabnikov. Na ta način se gradi slika varnostnih groženj v realnem času. V le nekaj minutah uporabimo to znanje za zaščito naših strank.

Na primer: če hevristična analiza ali analiza obnašanja v komponenti DeepGuard zazna 0-day napad, se ta informacija deli z vsemi uporabniki, ki so povezani na F-Secure Security Cloud. Tak napak je potem nemočen v le nekaj minutah po prvi zaznavi.

Za več informacij o F-Secure Security Cloud in prednostih, je na voljo tehnični dokument na F-Secure.com.

Hevristična analiza in analiza obnašanja

DeepGuard združuje nekatere od naših najbolj naprednih tehnologij. Gre za zadnji in najbolj kritičen sloj zaščite pred novimi grožnjami, tudi tistimi, ki izkoriščajo še neznane ranljivosti.

DeepGuard opazuje obnašanje aplikacije in proaktivno preprečuje vse potencialne aktivnosti v realnem času preden lahko pride do škode. Z usmeritvijo pozornosti iz podpisov na obnašanje zlonamerne programske DeepGuard lahko prepoznava in preprečuje poskuse vdora še preden imamo možnost pregleda vzorca.

Ko je prvič zagnan neznan ali sumljiv program, DeepGuard začasno ustavi delovanje in preveri “ugled” ter stopnjo razširjenosti datoteke, jo zažene v zaprtem okolju in na koncu dovoli izvajanje za potrebe analize obnašanja in pregleda uporabljenih ranljivosti.

Za več informacij je na voljo tehnični dokument na F-Secure.com.

Napredno zaznavanje zlonamerne programske opreme

Komponeta za zaščito računalnikov uporablja več pogonov za zaznavanje in preprečevanje zlonamerne programske opreme. Ponuja boljšo zaščito kot tradicionalne tehnologije z uporabo podpisov:

Zaznava širok nabor zlonamernih funkcij, vzorcev in trendov, s čimer so zaznave zanesljivejše in natančne, tudi za prej neznane različice zlonamerne programske opreme
Z uporabo preveritev na F-Secure Security Cloud v realnem času lahko reagira hitreje na nove grožnje, hkrati pa minimalno vpliva na delovanje računalnika
Emulacija omogoča zaznavanje zlonamerne programske opreme z uporabo naprednih tehnik, in ponuja dodaten sloj zaščite preden se datoteka zažene

Onemogočite dostop do zlonamernih spletnih strani

Zaščita brskanja je ključen varnostni sloj, ki proaktivno ščiti uporabnike pred dostopom do zlonamernih spletnih strani. Gre za izredno učinkovit pristop, saj preprečitev znatno zmanjšuje izpostavljenost zlonamerni vsebini in posledično napadom.

Na primer: Zaščita brskanja bo preprečila uporabniku, da bi dostopal do spletnih strani, ki so na videz povsem legitimne, a gre za phishing napad, izveden s pomočjo povezave poslane na elektronski naslov. Tako se izognemo neposrednemu stiku z zlonamerno vsebino ali tudi zlonamernim oglasom na legitimnih spletnih straneh.

Storitev deluje tako, da neprestano preverja “ugled” spletnih strani na platformi F-Secure Security Cloud, le-ta pa temelji na več elementih: na naslovu IP, na naslovu URL, na ključnih besedah ter obnašanju spletnih strani.

Zaščita brskanja je neodvisna od uporabe brskalnika, saj deluje na nivoju omrežja. S tem je zagotovoljena zaščita tudi, če uporabnik ne uporablja brskalnika predpisanega s strani delodajalca.

Onemogočite zlonamerne spletne vsebine

Zaščita spletnega prometa preprečuje izkoriščanje aktivnih spletnih vsebin, kot sta Java ali Flash, ki jih napadalci pogosto uporabljajo v spletnih napadih. Te splene komponente so samodejno blokirane na neznanih in sumljivih spletnih straneh glede na “ugled”. Administrator ima možnost dodajanja izjem na seznam zaupanja vrednih spletnih strani, recimo intranet podjetja, za katerega F-Secure nima nobenih podatkov.

Zaščita spletnega prometa deluje na prometu http v realnem času skupaj z več pogoni pregledovanja in preverjanji ugleda. S tem je zagotovljeno, da je zlonamerna programska oprema zaznana in preprečena na nivoju prometa, preden se podatki zapišejo na trdi disk računalnika. Ta pristop doda nov sloj zaščite pred napredno zlonamerno programsko opremo, tudi takšno, ki deluje le v delovnem spominu računalnika.

Varno sodelovanje in deljenje

Za namenske strežnike SharePoint nudimo dodatne varnostne komponente, ki zagotavljajo varno deljenje datotek notranjih in zunanjih strežnikov SharePoint, ne glede na smer prenosa datotek. Na voljo je pregled statusov pregleda datotek – katere so bile pregledane in njihovo kategorizacijo.

Rešitev uporablja napredne pogone za zaznavanje zlonamerne programske opreme. S tem je na voljo najboljša zaščita, ki v primerjavi s tradicionalno zaščito s podpisi nudi še:

zaznavanje širokega spektra zlonamernih funkcij, vzorcev in trendov, kar omogoča zanesljivo in natančno zaznavanje
uporabo emulatorjev za zaznavanje zlonamerne programske opreme, ki uporablja tehnike izogibanja, kar nudi dodaten varnostni nivo preden se datoteka odpre

Zaščita elektronske pošte in filtriranje neželene pošte

Za namenske strežnike Exchange nudimo dodatne varnostne komponente, ki zaščitijo poslovni poštni promet, ne glede na smer prometa, vrsto priponke ali vsebino.

Rešitev uporablja več slojev zaščite, ki vključue nadzor priponk, pametno zaznavanje vrst datotek, filtriranje glede na ključne besede, pregledovanje arhivov ter zaznavanje z več vrstami pogonov. Za neželeno pošto ter phishing se uporablja namenski pogon, ki zagotavlja visoko stopnjo zaznavanja ter malo napak pri zaznavanju.

Podrobnosti

Software Updater

Samodejno nameščanje varnostnih popravkov

Software Updater je orodje za samodejno upravljanje z varnostnimi popravki in posodobitvami nameščene programske opreme. Orodje je popolnoma integrirano z F-Secure Workstation Security klienti in ni potrebe po namestitvi ločenih agentov, strežnikov za upravljanje ali konzol.

Software Updater je kritična komponenta, saj predstavlja prvi sloj zaščite pri vstopu zlonamerne programske opreme. S samodejnim posodabljanjem in odpravljanjem varnostnih lukenj lahko preprečimo do 80% vseh napadov.

Deluje tako, da pregleda računalnik in preveri ali obstajajo za nameščeno programsko opremo posodobitve ali popravki. Na podlagi pregleda je na voljo poročilo o manjkajočih popravkih, nato je potrebno le še popravek prenesti in namestiti (samodejno ali ročno). Varnostni popravki vključujejo Microsoft update popravke ter več kot 2500 različnih aplikacij drugih ponudnikov (npr. Java, Flash, OpenOffice, itd.). Te aplikacije so pogosto uporabljene kot vstopni mehanizem zaradi široke rabe in velikega števila ranljivosti.

Security Cloud

Izkoriščanje varnostnih informacij v realnem času

F-Secure Security Cloud je lastni sistem za analizo groženj. Uporablja mehanizme “Big Data” in strojnega učenja, med drugim skrbi tudi za dodajanje novih informacij v bazo znanja. Security Cloud je ves čas povezan s klienti, identificira nove grožnje, ko se pojavijo in nudi zaščito v le nekaj minutah.

Analiza groženj v oblaku nudi veliko prednosti pred tradicionalnimi pristopi. Zbirajo se informacije s celotnega sveta,  od vseh naših uporabnikov. Na ta način se gradi slika varnostnih groženj v realnem času. V le nekaj minutah uporabimo to znanje za zaščito naših strank.

Na primer: če hevristična analiza ali analiza obnašanja v komponenti DeepGuard zazna 0-day napad, se ta informacija deli z vsemi uporabniki, ki so povezani na F-Secure Security Cloud. Tak napak je potem nemočen v le nekaj minutah po prvi zaznavi.

Za več informacij o F-Secure Security Cloud in prednostih, je na voljo tehnični dokument na F-Secure.com.

DeepGuard

Hevristična analiza in analiza obnašanja

DeepGuard združuje nekatere od naših najbolj naprednih tehnologij. Gre za zadnji in najbolj kritičen sloj zaščite pred novimi grožnjami, tudi tistimi, ki izkoriščajo še neznane ranljivosti.

DeepGuard opazuje obnašanje aplikacije in proaktivno preprečuje vse potencialne aktivnosti v realnem času preden lahko pride do škode. Z usmeritvijo pozornosti iz podpisov na obnašanje zlonamerne programske DeepGuard lahko prepoznava in preprečuje poskuse vdora še preden imamo možnost pregleda vzorca.

Ko je prvič zagnan neznan ali sumljiv program, DeepGuard začasno ustavi delovanje in preveri “ugled” ter stopnjo razširjenosti datoteke, jo zažene v zaprtem okolju in na koncu dovoli izvajanje za potrebe analize obnašanja in pregleda uporabljenih ranljivosti.

Za več informacij je na voljo tehnični dokument na F-Secure.com.

Pogoni za zaznavanje

Napredno zaznavanje zlonamerne programske opreme

Komponeta za zaščito računalnikov uporablja več pogonov za zaznavanje in preprečevanje zlonamerne programske opreme. Ponuja boljšo zaščito kot tradicionalne tehnologije z uporabo podpisov:

Zaznava širok nabor zlonamernih funkcij, vzorcev in trendov, s čimer so zaznave zanesljivejše in natančne, tudi za prej neznane različice zlonamerne programske opreme
Z uporabo preveritev na F-Secure Security Cloud v realnem času lahko reagira hitreje na nove grožnje, hkrati pa minimalno vpliva na delovanje računalnika
Emulacija omogoča zaznavanje zlonamerne programske opreme z uporabo naprednih tehnik, in ponuja dodaten sloj zaščite preden se datoteka zažene

Zaščita brskanja

Onemogočite dostop do zlonamernih spletnih strani

Zaščita brskanja je ključen varnostni sloj, ki proaktivno ščiti uporabnike pred dostopom do zlonamernih spletnih strani. Gre za izredno učinkovit pristop, saj preprečitev znatno zmanjšuje izpostavljenost zlonamerni vsebini in posledično napadom.

Na primer: Zaščita brskanja bo preprečila uporabniku, da bi dostopal do spletnih strani, ki so na videz povsem legitimne, a gre za phishing napad, izveden s pomočjo povezave poslane na elektronski naslov. Tako se izognemo neposrednemu stiku z zlonamerno vsebino ali tudi zlonamernim oglasom na legitimnih spletnih straneh.

Storitev deluje tako, da neprestano preverja “ugled” spletnih strani na platformi F-Secure Security Cloud, le-ta pa temelji na več elementih: na naslovu IP, na naslovu URL, na ključnih besedah ter obnašanju spletnih strani.

Zaščita brskanja je neodvisna od uporabe brskalnika, saj deluje na nivoju omrežja. S tem je zagotovoljena zaščita tudi, če uporabnik ne uporablja brskalnika predpisanega s strani delodajalca.

Zaščita http prometa

Onemogočite zlonamerne spletne vsebine

Zaščita spletnega prometa preprečuje izkoriščanje aktivnih spletnih vsebin, kot sta Java ali Flash, ki jih napadalci pogosto uporabljajo v spletnih napadih. Te splene komponente so samodejno blokirane na neznanih in sumljivih spletnih straneh glede na “ugled”. Administrator ima možnost dodajanja izjem na seznam zaupanja vrednih spletnih strani, recimo intranet podjetja, za katerega F-Secure nima nobenih podatkov.

Zaščita spletnega prometa deluje na prometu http v realnem času skupaj z več pogoni pregledovanja in preverjanji ugleda. S tem je zagotovljeno, da je zlonamerna programska oprema zaznana in preprečena na nivoju prometa, preden se podatki zapišejo na trdi disk računalnika. Ta pristop doda nov sloj zaščite pred napredno zlonamerno programsko opremo, tudi takšno, ki deluje le v delovnem spominu računalnika.

Zaščita za SharePoint

Varno sodelovanje in deljenje

Za namenske strežnike SharePoint nudimo dodatne varnostne komponente, ki zagotavljajo varno deljenje datotek notranjih in zunanjih strežnikov SharePoint, ne glede na smer prenosa datotek. Na voljo je pregled statusov pregleda datotek – katere so bile pregledane in njihovo kategorizacijo.

Rešitev uporablja napredne pogone za zaznavanje zlonamerne programske opreme. S tem je na voljo najboljša zaščita, ki v primerjavi s tradicionalno zaščito s podpisi nudi še:

zaznavanje širokega spektra zlonamernih funkcij, vzorcev in trendov, kar omogoča zanesljivo in natančno zaznavanje
uporabo emulatorjev za zaznavanje zlonamerne programske opreme, ki uporablja tehnike izogibanja, kar nudi dodaten varnostni nivo preden se datoteka odpre

Zaščita za Exchange

Zaščita elektronske pošte in filtriranje neželene pošte

Za namenske strežnike Exchange nudimo dodatne varnostne komponente, ki zaščitijo poslovni poštni promet, ne glede na smer prometa, vrsto priponke ali vsebino.

Rešitev uporablja več slojev zaščite, ki vključue nadzor priponk, pametno zaznavanje vrst datotek, filtriranje glede na ključne besede, pregledovanje arhivov ter zaznavanje z več vrstami pogonov. Za neželeno pošto ter phishing se uporablja namenski pogon, ki zagotavlja visoko stopnjo zaznavanja ter malo napak pri zaznavanju.